Zorgverzekering bij InShared – Maar nog niet in 2013    Online een verzekering afsluiten is gemakkelijk en levert vaak ook nog een voordeliger premie op. Verzekeraar InShared biedt online al diverse verzekeringen aan, maar nog geen zorgverzekering. Er bestaan bij deze verzekeraar echter wel plannen in deze richting, zodat we straks misschien ook kunnen spreken over een InShared Zorgverzekering.

    Verzekeraar InShared heeft ruimschoots ervaring op het gebied van het online aanbieden van verzekeringen en vindt het aanbieden van een online zorgverzekering dan ook een logische volgende stap. Op de website van BNR is te lezen dat Felix Tenniglo, een van de oprichters van InShared, aangeeft in de toekomst online een compleet pakket aan verzekeringen te willen aanbieden. Tenniglo verwacht dat we in Nederland op termijn op dezelfde manier een verzekering afsluiten als bijvoorbeeld in Engeland, namelijk dat zo’n 85 % van de verzekeringen online zal worden afgesloten.

    InShared hanteert voor diverse verzekeringen het beginsel dat het eigen gedrag voor een gedeelte van invloed is op de hoogte van de premie die je voor een verzekering betaalt. Voor de toekomstige zorgverzekering overweegt InShared een soortgelijk model. De zorgpremie zou afhankelijk kunnen worden gemaakt van de leeftijd, maar ook van de levensstijl van de zorgverzekerde. Een gezonde leefstijl betekent dan dat je minder premie hoeft te betalen.